image

De sociale verzamelplaats
in de Plaspoelpolder.

De Martinifabriek gaan we renoveren, betekenis en waarde geven,
het vergroenen van de gevels en het dak staan op het programma.

Bekijk het concept

Ontmoet Kringloop Rijswijk:

Geschiedenis

In oktober 2013 opende Stichting Kringloop Rijswijk in de Plaspoelpolder haar deuren. Het pand aan de Verrijn Stuartlaan bestaat uit een enorme fabriekshal waar al de goederen overzichtelijk gepresenteerd worden. Vrijwilligers zorgen voor de inname van de artikelen, kijken het na en zorgen ervoor dat het netjes in de winkel komt te staan. Er werken vrijwilligers en mensen die via de gemeente in een re-integratie traject zitten. Met het verdiende geld steunt Kringloop Rijswijk onder meer KIKA, het Ronald McDonaldhuis en de Dierenbescherming naast de kosten van huur van het pand en de bedrijfswagens betaald. Stichting Kringloop Rijswijk is een sociale onderneming opgezet door sociaal maatschappelijk gemotiveerde initiatiefnemers, aldus Roderick van den Berg -bestuurder van de stichting- .

Wat wij doen

Kringloop Rijswijk is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die er toe doet als het gaat om arbeidsintegratie en dagbesteding. Mensen aan het werk helpen is een van de sociale doelen die Roderick zichzelf stelt. Dit kan bij de verhuis- of klussendienst, bij het onderhoud en opknappen van auto’s, bij het sorteren van binnen gekomen goederen of als verkoopmedewerker in de winkel.

Screenshot
image

Waar wij voor staan

Kringloop Rijswijk heeft een bezorg- verhuis-en klussendienst. “Mensen die moeten en mogen integreren volgen een leer- werktraject en worden opgeleid tot verhuizer of klusser. Mensen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering kunnen tegen voordelige prijzen en soms zelfs gratis gebruik maken van deze diensten die wij inzetten.” Wij zijn continue op zoek naar meer helpende handjes voor ons kringloopproject dat steeds verder groeit en zich ontwikkelt. Steeds worden er nieuwe initiatieven bedacht zoals het tweedehands autoproject. “Wij kijken de auto na, voeren kleine reparaties uit en poetsen de auto op voor deze in de verkoop gaat. De auto’s gaan schoon en gepoetst de deur uit voorzien van een APK keuringsbewijs. Wij hebben gemiddeld 25 auto’s staan.” De kringloopwinkel is voor deze speciale handel aangesloten bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Vintage

Kringloop Rijswijk is gestart met een speciale vintageafdeling in het grote pand van de voormalige Martinifabriek aan de Verrijn Startlaan 32 in de Plaspoelpolder. “Hier vind je allerhande vintage en retro spullen die via een soort marktplaats verkocht worden”, vertelt Roderick.

Diensten en mensen

Kringloop Rijswijk is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die er toe doet als het gaat om arbeidsintegratie en dagbesteding. Mensen aan het werk helpen is een van de sociale doelen die Roderick zichzelf stelt.

Innovaties

Steeds worden er nieuwe initiatieven bedacht zoals het tweedehands autoproject. “Wij kijken de auto na, voeren kleine reparaties uit en poetsen de auto op voor deze in de verkoop gaat. De auto’s gaan schoon en gepoetst de deur uit voorzien van een APK keuringsbewijs. Wij hebben gemiddeld 25 auto’s staan.”

Komt u gezellig even langs!

Bekijk waar wij zitten
App